Μουσταφά Ακιντζί: Ήρθε η ώρα να κλείσουν οι πληγές στην Κύπρο

 Μουσταφα  Ακιντζί: Ήρθε η ώρα να κλείσουν οι πληγές στην Κύπρο

Ο Μουσταφά Ακιντζί, μιλώντας σε εκατοντάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ινονού, τόνισε ότι αυτή η νίκη δεν αφορά μόνο τους Τουρκοκυπρίους, αλλά είναι για τον Κυπριακό λαό και πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα να κλείσουν οι πληγές. 

Έκαμε λόγο για νέα εποχή και μοίρασε κλαδιά ελιάς στους συγκεντρωμένους.
Αναφέρθηκε στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Έσπεν Μπαρθ Αϊντα και είπε ότι αναμένει να συναντηθεί και με τους δύο το συντομότερο, διαβεβαιώνοντας τους ότι αυτό που επιθυμεί είναι η λύση. 
 

Για την Αμμόχωστο είπε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει το άνοιγμα της πόλης, στο πλαίσιο ενός πακέτου.

Αναφερόμενος στο τι ελπίζει από την Τουρκία, ο Μουσταφά Ακιντζί, είπε ότι αυτό που ζητεί είναι να επιτευχθεί ομοσπονδιακή λύση, μέσα από αμοιβαίο σεβασμό.

 

(Νίκος Κέττηρος)

 

 

Έτοιμος να συμβουλεύσει τον Ακιντζί ο Έρογλου

 Ο Ντερβίς Έρογλου επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Μουσταφά Ακιντζί τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του ενώ έσπευσε να δηλώσει ότι είναι έτοιμος να τον συμβουλεύσει εάν ο ίδιος το επιθυμεί. 

Αν ο Μουσταφά Ακιντζί το ζητήσει, είπε, θα τον συμβουλεύσει για τις προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι των συνομιλιών και για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων μέχρι τώρα. 

Υποστήριξε παράλληλα ότι κατά την πενταετή του θητεία οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό ήρθαν στο σημείο που έπρεπε να έρθουν, δηλαδή στο σημείο της συνδιαλλαγής και πλέον δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Ακόμα και ο κύριος Άιντα, είπε, μίλησε για δημοψήφισμα στο τέλος του 2015.

Ο Ντερβίς Έρογλου ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα είναι πλέον υποψήφιος πουθενά και αυτή ήταν η τελευταία σελίδα εκλογής του ή μη. Σημείωσε ωστόσο ότι ως άτομο που ήταν για χρόνια στην πολιτική δεν θα αποκοπεί από αυτή.

 

Ο Αναστασιάδης χαιρετίζει 

 Τη νίκη Ακιντζί χαιρέτισε με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Αποτελεί μια ελπιδοφόρα εξέλιξη για την κοινή μας πατρίδα, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας, ότι προσβλέπει σε σύντομη συνάντησή τους. 

Σε νέα ανάρτηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε επίσης ότι είχε πριν από λίγο επικοινωνία με τον Μουσταφά Ακιντζί και εξέφρασαν και οι δύο την επιθυμία για πραγματική επανένωση της πατρίδας μας.

 

(Εύη Μουρούζη)

 

 

 

Πηγή: ΡΙΚ, 26.04.2015

 

 

 

 

 


VIDEO: ΣΧΟΛΙΟ / COMMENTARY

Συσχετισμός Δυνάμεων Ελλάδας - Τουρκίας 2020. Διάλογος ή Πόλεμος;

24.07.2020

 

Πηγή: http://www.omegatv.com.cy


Επέτειος Ανεξαρτησίας Κυπριακής Δημοκρατίας

01.10.2018

 

Πηγή: http://cybc.com.cy


Τουρκικά στρατεύματα, ασφάλεια και εγγυήσεις.

29.01.2017

 

Πηγή: http://www.cybc-media.com

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ / IMPORTANT

 • ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 2018   ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 2018
  06 Μαΐου 2018
  Ο συσχετισμός δυνάμεων διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στη διαμόρφωση εξελίξεων στην Ανατολική  Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Ποιο λοιπόν είναι το εκτόπισμα της Τουρκίας  σε σχέση με τις χώρες της περιοχής,  καθώς και με την Ελλάδα στο Αιγαίο και με την Κύπρο και ποια τα συμπεράσματα της σύγκρισης αυτής; 
  περισσότερα / more
 • ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ / THE MILITARY FORCES OF GREECE AND TURKEY 2017/18 ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ / THE MILITARY FORCES OF GREECE AND TURKEY 2017/18
  30 Νοεμβρίου 2017
  Στην  Έκθεση του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών "Οι Στρατιωτικές Δυνάμεις Ελλάδας - Τουρκίας", που αναλύει ο   Άρ. Αριστοτέλους, επισημαίνονται  διαφοροποιήσεις στις Ένοπλες τους Δυνάμεις σε ανθρώπινο δυναμικό,  οπλισμό και αμυντικές δαπάνες  που επηρεάζουν τους συσχετισμούς ισχύος και τη θέση τους στην Ευρώπη (some English statistics).  
  περισσότερα / more
 • ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 2017/ THE MILITARY FORCES IN CYPRUS 2017 ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 2017/ THE MILITARY FORCES IN CYPRUS 2017
  30 Μαΐου 2017
  (ENGLISH TEXT AT THE END ) Οι συσχετισμοί στρατιωτικών δυνάμεων στην Κύπρο κατά το 2017 είναι πιο δυσμενείς για την Κυπριακή Δημοκρατία από τα προηγούμενα χρόνια, η δε μείωση του ανθρώπινου δυναμικού  της Ε.Φ. και η μη ενίσχυση του οπλοστασίου της, θέτει τη δύναμη σε δυσχερέστερη θέση έναντι των κατοχικών στρατευμάτων και ευάλωτη στην άσκηση στρατιωτικών πιέσεων στο Κυπριακό (πρωτοδημοσιεύθηκε στις 31/05/2017).
  περισσότερα / more

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ANNOUNCEMENTS