"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΡΗΖΕΙ ΣΟΒΑΡΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ"

"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΧΡΗΖΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣ"
----------------------------------------------------------------------------

 

Δήλωση του Άριστου Αριστοτέλους

Ειδικού σε Θέματα Άμυνας και Στρατηγικής

 

ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΊΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΑΜΕΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ.

ΟΙ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΑΥΤΗΣ - ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΒΕΒΑΙΑ - ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ. ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΘΑ ΠΡΟΕΒΑΛΛΕ ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΌ, ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΑΜΠΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ Η ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ.

ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΚΙΝΤΖΙ.  ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ Η ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΉ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΤΥΧΕΙ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΉΔΗ ΤΑΛΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΩΠΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΠΟΛΎ ΠΙΟ ΑΔΙΕΞΟΔΗ, ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΑΣΤΑΘΗΣ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΩΣΤΟΤΕΡΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΥΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

 

15.07.2016

 

 

 


VIDEO: ΣΧΟΛΙΟ / COMMENTARY

Συσχετισμός Δυνάμεων Ελλάδας - Τουρκίας 2020. Διάλογος ή Πόλεμος;

24.07.2020

 

Πηγή: http://www.omegatv.com.cy


Επέτειος Ανεξαρτησίας Κυπριακής Δημοκρατίας

01.10.2018

 

Πηγή: http://cybc.com.cy


Τουρκικά στρατεύματα, ασφάλεια και εγγυήσεις.

29.01.2017

 

Πηγή: http://www.cybc-media.com

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ / IMPORTANT

 • ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 2018   ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 2018
  06 Μαΐου 2018
  Ο συσχετισμός δυνάμεων διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στη διαμόρφωση εξελίξεων στην Ανατολική  Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Ποιο λοιπόν είναι το εκτόπισμα της Τουρκίας  σε σχέση με τις χώρες της περιοχής,  καθώς και με την Ελλάδα στο Αιγαίο και με την Κύπρο και ποια τα συμπεράσματα της σύγκρισης αυτής; 
  περισσότερα / more
 • ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ / THE MILITARY FORCES OF GREECE AND TURKEY 2017/18 ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ / THE MILITARY FORCES OF GREECE AND TURKEY 2017/18
  30 Νοεμβρίου 2017
  Στην  Έκθεση του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών "Οι Στρατιωτικές Δυνάμεις Ελλάδας - Τουρκίας", που αναλύει ο   Άρ. Αριστοτέλους, επισημαίνονται  διαφοροποιήσεις στις Ένοπλες τους Δυνάμεις σε ανθρώπινο δυναμικό,  οπλισμό και αμυντικές δαπάνες  που επηρεάζουν τους συσχετισμούς ισχύος και τη θέση τους στην Ευρώπη (some English statistics).  
  περισσότερα / more
 • ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 2017/ THE MILITARY FORCES IN CYPRUS 2017 ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 2017/ THE MILITARY FORCES IN CYPRUS 2017
  30 Μαΐου 2017
  (ENGLISH TEXT AT THE END ) Οι συσχετισμοί στρατιωτικών δυνάμεων στην Κύπρο κατά το 2017 είναι πιο δυσμενείς για την Κυπριακή Δημοκρατία από τα προηγούμενα χρόνια, η δε μείωση του ανθρώπινου δυναμικού  της Ε.Φ. και η μη ενίσχυση του οπλοστασίου της, θέτει τη δύναμη σε δυσχερέστερη θέση έναντι των κατοχικών στρατευμάτων και ευάλωτη στην άσκηση στρατιωτικών πιέσεων στο Κυπριακό (πρωτοδημοσιεύθηκε στις 31/05/2017).
  περισσότερα / more

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ANNOUNCEMENTS